• Dansk
  • Svenska
  • Norsk
Skandinaviens
Cuba Specialist

Vackre Kuba/Cuba Bella

Engelsk färdledning 

Upptäck Kuba i sällskap av andra resenärer, en berikande upplevelse genom några av Kubas höjdpunkter. Vi startar i Havanna, staden  med sin oehörda charm och rika folkliv, för att åka vidare till Vinales på Kubas landsbygd bland tobaksfält och härlig natur, med avslut i den coloniala staden Trinidad med sina vita hus och boulevarder. Staden som anses vara den vackraste på Kuba.

Den gröna och perfekt tempererade ön i Karibien byder verkligen på en annorlunda upplevelse. Så njut av Havannas pulserande nattliv, vackra byggnader och världens bästa drinkar. Ta dig runt på ön och fascineras av hur tiden har stått stilla, lapa sol på fantastiska stränder, ät nyfångad hummer och umgås med den glada och vänliga lokalbefolkningen. Kuba, beläget mellan det karribiska havet, mexikanska golfen och atlanten är den största staten i Västindien med Havanna som landets huvudstad. Till Kubas historia tillhör perioder av slaveri, revolution, kamp, triumf och utveckling.

Kuba har utvecklats enormt och har idag själ till att anses vara ett intressant, rikt, vackert, vänligt och blomstrande land. Det finns ingen i hela världen som inte känner till att Kuba är känt för sina medicinska framsteg, vänliga och generösa kvinnor och sin rika rom och tobak. Detta är svaret på varför varje dag antalet turister ökar och i många fall är det samma turister som återvänder till Kuba då ett besök inte är tillräckligt.

Upplev Cuba på en rundresa med engelsk reseledare

Pris från DKK 19.865,- per person

Resan i korthet

Dag 1 Fredag

Ankomst till Havanna, där en anställd fra vårt lokale kontor välkomnar er (svensktalende) för att sedan föra er vidare till det fyrstjärniga hotellet Hotel Plaza (Plan HB), ett av Havannas äldsta hotell som kombinerar en rik historia med en vackert bevarad och charmig inredning och som dessutom ligger nära Havannas koloniala hjärta, nämligen gamla staden. Välkomstmiddag inkluderad.

Dag 2 Lördag

Efter frukost kommer vi att ha en guidad intressant stadsrundtur promenerandes genom gamla Havanna, en av de äldsta och charmigaste bosättningarna i Amerika. Man behöver inte vara arkitekt för att bli imponerad och förtjust av den underbara atmosfären som omsluter denna stad. Rundturen börjar i Parque Central (Centralparken) vilket är en utmärkt plats att börja utforska centrala- och gamla Havanna samt el Capitolio (capitolium) vars arkitektur kombinerar nyklassicismens elegans med art déco-inslag och där världens tredje största inomhusstaty befinner sig. Rundturen fortsätter passerandes förbi El floridita som även kallas för daiquirins vagga, där den kända amerikanska författarenErnest Hemingway var stamgäst.

Vi kommer att besöka de fyra viktigaste torgen i gamla staden; Plaza de Armas (vapentorget) som har varit det huvudsakliga turisttorget och där sedan 1600-talet ceremonier och militära aktiviteter har tagit plats. Plaza de la Catedral (Katedraltorget), där symbolen för gamla Havanna står belägen, nämligen la catedral de San Cristóbal (Sankt Christoffers katedral). Plaza de San Francisco (San Franciscos torg), ett torg som är känt för sin traditionella arkitektur och de forntida spanska palatsen. Och till sist Plaza Vieja (gamla torget) som var den första platsen där man planerade expansion av staden.

Vi kommer att besöka Havana Club-muséet, en av de viktigaste turistattraktionerna där ni får lära er mer om rom och hur tappningsprocessen går till. Därefter äter vi lunch i restaurangen La Mina (dryck inkluderad) för att sedan avsluta rundturen med ett besök till Revolutionsmuséet.

Dag 3 Söndag

Denna fantastiska Hemingway-dag ser ut enligt följande:
Efter frukost åker vi på en guidad tur med buss till samhället San Miguel del Padrón som har varit ökänt för sina musiker, professionella dansare och afro-kubanska religiösa utövare. På vägen görs ett kort stopp för att dricka kaffe i ett typiskt kubanskt hem. Väl framme besöks Hemingway-muséet vilket ger er en inblick i hur den berömde författarens liv kunde sett ut på Kuba och hur detta påverkade många av hans berömda romaner. Efter detta besöker vi den lilla fiskebyn Cojimar för att sen äta lunch på restaurant las Terrazas (dryck inkluderad). Resan fortsätter med stopp vid Cristo de la habana (Kristusstatyn) och Castillo del Morro (Morro slott). Innan vi återvänder till hotellet besöker vi hantverksmarknaden där man kan handla fina souvenirer för att minnas Kuba.

Dag 4 Måndag

Efter frukost kommer vi att besöka Hotel Nacional (Nationalhotellet) som är som ett fönster till livet i staden där klass, komfort och historia kombineras i både nutid och dåtid. Här dricker vi en mojito i "the hall of fame" för att sedan besöka dagiset H.C Andersen där vi umgås och ser hur de kubanska barnens vardag ser ut. Efter detta äter vi lunch i restaurant El Ajibe (dryck inkluderad) och avslutar sen dagen med en sightseeing passerandes förbi moderna Havanna och Miramar via kyrkogården Colon och vi stannar även till vid Revolutionstorget för att fotografera detta otroligt viktiga torg där många politiska evenemang tar plats och där själva Fidel Castro håller tal. 

Dag 5 Tisdag

Efter frukost bär det av på en utflykt till Pinar del Rio och Viñales som utgör öns mest lantliga regioner där Kubas viktigaste tobaksfält ligger. På vägen dit stannar vi till vid Las Barrigonas (efter 120km) för att göra eventuella toalettbesök och dricka kaffe för att sedan besöka cigarrfabriken. Därefter besöker vi Viñalesdalen som är ett otroligt landskap där man har lyckats behålla traditionella jordbruksmetoder oförändrade under århundraden. Nästa stopp blir vid Los Jasminez som är en utsiktsplats där man får en överblick över det fina landskapet.

Sen besöker vi tobaksgården och tobaksplantaget Casa de Benito eller Casa del Verguero där ni får lära er om hur den lokala tobaksodlingen går till och se en fullt drivande torkningsbod där tobaksblad torkas för att sedan användas till cigarrtillverkning. Därefter åker vi till dalen Dos Hermanas för att se en enorm förhistorisk målning målad på en klippa av den kubanska konstnären Loevigildo Gonzalez och som totalt är 120 meter hög och 180 meter bred.

Utflykten fortsätter med en otrolig båttur genom Indiangrottan som fick sitt namn uppkallat efter de amerindianska ben och skelett som man fann i grottan. Detta underjordiska grottsystem är också Kubas samt Latinamerikas största. Efter detta stannar vi för att äta lunch (dryck inkluderad) för att sedan uppleva Viñales innan återresa till hotellet (plan BB).

Dag 6 Onsdag

Efter frukost och utcheckning åker vi med en transfer till Cienfuegos som även kallas för Pärlan i Syd på grund av den vackra viken och den förföriska staden. På väg mot Cienfuegos besöker vi Santa Clara och Guama (Cienaga de Zapata) där Kubas djurliv är som störst. Vi kommer att besöka en krokodilgård och ta en båttur till Taino-byn där Kubas ursprungliga invånare härstammar ifrån. Därefter äter vi lunch vid La boca de Guama (dryck inkluderad) för att sen göra en stadsrundtur i Santa Clara där vi besöker Che Guevara-Mausoleumet där kvarlevorna av den kände revolutionären Ernesto "Che" Guevara finns bevarat tillsammans med tjugonio av hans kamrater som år 1967 miste livet efter en revolt i Bolivia. Vi kommer även få se pansartåget som är en unik attraktion för de som älskar Kubas historia. Tåget har omvandlats till ett konstverk av den kubanske skulptören Jose Delarraafter och inuti finns nu foton från revolutionen samt liknande vapen tagna från fienden.
Dagen avslutas med transfer till hotellet i Cienfuegos (plan HB) för att äta middag.    

Dag 7 Torsdag

Efter frukost och utcheckning kommer vi att njuta av en citytur i Cienfuegos för att sedan åka vidare till Trinidad som är den mest välbevarade kolonialstaden i Amerika och som har en fascinerande historia, rik kultur, intressanta evenemang och traditioner. Vi kommer att besöka sockerbruksdalen som var Kubas viktigaste sockerproducerande region under 1900-talet där idag många kvarnar och hus finns kvar, mestadels i ruiner. Sen besöker vi Manacas Iznaga-tornet som man kan bestiga för att uppleva den vackra utsikten över Trinidad.

Efter detta äter vi lunch (dryck inkluderad) i staden för att sedan avsluta dagen med en stadsrundtur i Trinidad passerandes förbi Plaza Mayor (Stora torget) för att besöka Casa de la Trova där det bjuds på härlig kubansk musik i en öppen varm atmosfär och för att dricka en lokal drink gjord av citronjuice, honung och kubansk rom serverad i ett glaserat keramiskt glas. Om man vill köpa en souvenir så kan man göra detta på hantverksmarknaden innan ni återvänder till hotellet i Trinidad (plan AL) för att äta middag.
Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Dag 8 – 10 Fredag - Söndag

Fri för egna aktiviteter.

Dag 11 Måndag

Frukost och lunch på hotellet för att sedan återvända till Havanna och hem till Sverige.

Pris från DKK 19.865,- per person

strand cuba

bubble