• Dansk
 • Svenska
 • Norsk
Skandinaviens
Cuba Specialist

Resor till Kuba med barn

Det är kul att åka med barn på Kuba

Att resa med barn till Kuba kan verkligen rekommenderas. Åker man med småbarn får man VIP-behandling överallt. Kubanerna är otroligt barnkära och man känner sig extra välkommen på restauranger och hotell. Det är kul att åka med barn på Kuba. Dessutom är Kuba en ovanligt trygg och vänlig destination.

Kuba är ett fantastiskt land att besöka och landet är tryggare än de flesta i denna region. Kubanerna är mycket gästfria och lätta att få kontakt med. Kuba är fyllt av historia, kultur, musik, dans, stränder och vacker natur. Havanna har muséer av hög klass. Den långa kusten och skärgården runt hela ön gör den till ett förstahandsval för badning, snorkling, dykning och strandliv. Hela 500 mil strand är en av landets stora tillgångar.


strand cuba

Kultur och Badresa Kuba

Denna 12 dagars resakombination gör det möjligt att kombinera Havanna och Varadero: en spännande och historisk resa till Havana och en sol- och badresa längs Varaderos vackra stränder. I Havanna står de kulturella härligheterna i kö och det är bara upp till dig själv att bestämma vad du vill se först. Har du inte varit i Havanna har du heller inte varit i Kuba. Havana kan inte jämföras med någon annan stad i världen. Efter några dagar åker vi till Varadero där resan avslutas som en strandsemester (all-inclusive hotell). Varadero är en härlig semesterort med några av de vackraste stränderna i hela världen. Här är det sol, sand och turkosblått hav så långt ögat kan nå.

Pris från DKK 17.885,- per person

Resan i korthet

Dag 1 Ankomst till Havanna

Omkring 3 miljoner kubaner är bosatta i huvudstaden Havana som är det politiska och kulturella centrumet i Kuba. Med det fantastiska läget och en stor koncentration av vackra koloniala byggnader är det en av de mest fascinerande städerna i världen. På kvällen rekommenderar vi ett besök till La Tropicana, den världsberömda salsahallen som sedan år 1931 har underhållit med en färgrik och festlig show.

Tänk dig att du är i en av världens sista enklaver som är 100 % autentisk. I Havana har tiden stått stilla. Gamla Havana är fullt av gamla byggnader med balkonger, mosaik, frodiga innergårdar, mångfald och rörelse på gatorna. Fem århundraden av arkitektoniska traditioner, asfalterade gator, svajande palmer i en tropisk bris och en spännande miljö har gjort det till ett oemotståndligt resemål.

Kuba och speciellt Havana är karaktäriserat av befolkningen och det är människorna som gör Kuba till något speciellt. Här finner du äkta karibisk glädje, musik, rytm, sensualitet och en helt okuvlig livsglädje och gästfrihet trots tider av dåliga förhållanden.

Ett besök i Havana är ett besök till antiken. Sätt dig på en bänk och låt dig drivas med av livet i Havana. Du kommer automatiskt bli påverkad av Havanas charm och storhet. Invånarna i Havana är kända för sin stora uppfinnighet, här finns garage som kan reparera en cykel, bil eller buss med ett snöre, ett tuggummi och okonventionellt tänkande. Det är ingenting som inte kan lösas med lite fantasi och stor beslutsamhet.

Havana har också många museer som Museo de la Revolution, Museo de Bellas Artes – kubansk konst eller Plaza de La Revolution som osar av kolonial romantik framför den praktfulla barock-katedralen där Columbus själv blev begraven. Havana bjuder också på rik kultur i den mer lekfulla delen som t.ex. på La Floridita, en originell kultbar, också känt som Hemingways stambar där det sägs att hans ande finns kvar i form av en staty i rummet.

Dag 2 - 3 Havana

Efter frukost möter vår representant er i lobbyn kl. 09.30. Hon ger er en dagsbiljett till dubbeldäckar-bussen. Resten av dagen kan du uppleva Havanas sevärdheter på egen hand. Vi har inkluderat en dagsbiljett för dubbeldäckar-bussen som kör runt i staden med möjlighet att gå av och på så ofta du vill. Kvällen är fri.

Dag 4 - 10 Havana - Varadero

Denna dag körs ni till Varadero. Ni blir upphämtade på hotellet. Ni bor de kommande 6 nätterna på Hotel Villa Cuba (all-inclusive) i Varadero. Kuba har några av Karibiens bästa stränder med azurblått hav och vita palmstränder. Man kan inte hitta liknande stränder på många andra städer i världen. Det är också här som landets bästa resorts finns – typiska all inclusive. Varadero bjuder också på alla slags vattensporter och restauranger. Den största attraktionen är troligtvis Varaderos delfinarium där du kan se en imponerande och minnesvärd delfinshow.

Du kan också besöka Varadero Golf Club som är en utmärkt stadspark med promenadstigar – eller prova med ett stopp på Museo Municipal Varadero som är både billigt och givande. Golfspelare kan ta en runda på Varadero Golf Club med det otroliga klubbhuset Xanadu Mansion som är ett populärt stopp på många Varadero-turer. Om du älskar utomhusaktiviteter kan du utforska Varadero Ecological Park. Så det finns mer än bara otroliga stränder. Varadero ligger ca 140 km öster om Havana och det är ganska lätt att komma hit. Staden har också en internationell flygplats.

Dag 11 Varadero - Havana

Morgonen är fri. Efter lunch på hotellet kör vi er till Havana flygplats där hemresan påbörjas. Resan går hem till Sverige efter en upplevelserik och minnesvärd resa i Karibien. Det är full catering på utomeuropeiska flyg.

Dag 12 Sverige

Vi ankommer till Sverige med resväskan och sinnet fullt av fantastiska minnen från Kuba.

Priset inkluderer      

 • Flyg från Sverige till  Havanna med flygbyte på vägen t/r (KLM/AIR FRANCE)
 • Transfers till och från flygplatsen i Havanna med egen chaufför
 • Transport Havanna – Varadero 
 • en dagsbiljett till dubbeldäckar-bussen  
 • 10 övernattningar på bra hotell
 • frukost alle dage (All inclusive i Varadero)
 • Det är utresor dagligt
 • Individuell rundresa

Priset inkluderar inte

 • Avbeställningsskydd vid akut sjukdom innan avresa (6% av resans summa)
 • Reseförsäkring - Vi rekommenderar ett års reseförsäkring
 • Dricks till chaufför och lokal guide
 • Tillägg för ansvarsrisker, bokningsavgift (DKK 150,-)
 • Observera att ändringar i programmet kan förekomma
 • Turistvisum till Kuba

Pris från DKK 17.885,- per person

Läs mer på Svane Rejser

kort til cuba

bubble