• Dansk
 • Svenska
 • Norsk
Skandinaviens
Cuba Specialist

Exceptionella Kuba

Kuba är ett unikt resemål

Landet är ett unikt resemål – var annars hittar du en så romantisk och livlig stad som Havana? Var annars hittar du klassiska amerikanska bilar med rysk Lada-motorer? Var annars ser du revolutionsslagord vid sidan av vackra kolonialbyggnader? Kontrasterna är oändliga. Privata bostäder, vacker natur och många aktiviteter gör denna resa helt unik. Resor till Kuba med kvalitet.

americaner bil trinidad

Pris från DKK 19.865,- per person i delat dubbelrum

Resan i korthet

Dag 1 Sverige - Havanna

Ni flyger från Sverige via till exempel Amsterdam eller Paris till Havanna där ni anländer sent på dagen. När ni har fått bagaget och passerat tullen och immigrationen ser du snart chauffören som kommer att ta dig till det 4-stjärniga hotel. Här bor ni de första fyra nätterna i Kuba. Hotellet är inrett i en praktfull kolonialbyggnad som ligger i hjärtat av den historiska gamla delen av Havanna.

Dag 2 Havanna

Efter frukost på din casa träffas vår lokala representant på sitt kontor i Gamla Havanna. Här går han igenom hela din resa och kommer med bra råd och tips för din resa runt Kuba. Mötet tar omkring 45 minuter - och då är du väl rustad att starta dina erfarenheter i det här fantastiska landet.

Dag 3 Havanna

Ni äter frukost på casa. Klockan 9 ska ni på en stadstur i en klassisk amerikansk bil. Det är inte säkert att ni förstår allt chauffören säger men det är ett annorlunda och mycket charmerande sätt att se Havanna på. Turen varar i ca 1 timme. Efter turen kan ni ta en stadstur till fots (kom ihåg att ta med bra skor) med en guide i det historiska centrumet av Kubas storslagna huvudstad.

Staden var redan år 1982 erkänt som världsarv av UNESCO. Stadsbilden av Havanna är väldigt speciell där skönhet och förfall går hand i hand. Praktfulla koloniala byggnader, några i starkt förfall hålls upp av bjälkar och plankor, andra vackert restaurerade så att de utstrålar rikedom från dess svunna dagar. Ni stannar kort vid den tidigare regeringsbyggnaden, El Capitolio, som på många sätt påminner om United States Capitol i Washington. Härifrån går ni vidare till fots genom Plaza de la Catedral och Plaza de Armas. Ni rundar av förmiddagen på Havana Club Rom Museum. Ni äter lunch på en ”paladar” – en liten restaurang som ägs av privatpersoner. I Paladar miglis äter man gott och en drink är inkluderat.

Transport tillbaks till hotellet är inte inkluderat men det är billigt att ta en taxi om det inte är så att ni väljer att gå tillbaks hem. Resten av dagen är fri. Övernattning i Havana med frukost.

Dag 4 Havanna

Under dagen har du egen tid till att ta dig runt i staden. Om ni önskar att använda lite av tiden i Havana till en annorlunda upplevelse kan ni ta några danstimmar. Det kommer att hållas en 90-minuters salsadans med privat dansinstruktör. Danskurs är inte inkluderat i priset och kostar 275 DKK per person i 2 dagar. På kvällen kan ni välja att till exempel se en av de berömda showerna i Havana (inte inkluderat), Cabaret Parisien show med middag, för priser och mer information hör oss. Övernattning i Havana med frukost.

Dag 5 Havanna - Viñales

Efter en tidig frukost hämtas ni kl. 8 på casa. Turen går igenom den vackra och gröna Pinar del Rio-provinsen till staden Viñales och det centrala Plaza Viñales där ni anländer kl. 13. Maria visar vägen till hennes hus. De kommande dagarna kommer Maria och hennes familj se till att får en unik upplevelse. Efter att ni har packat upp er resväska bjuder Maria på lite snacks innan en lokal guide tar er till ”Acuátics”. Det är en tur på ca 4 km till en källa som sägs ha helande krafter. På turen tar ni er igenom skogsklädda kullar och gröna dalar och hälsa på lokala bönder. Efter ca 3 timmar är ni tillbaks hos Maria där ni äter middag. Övernattning i Viñales med frukost.

Dag 6 Viñales

Efter frukost hos Maria är det på tiden att packa en liten ryggsäck för dagens program med grottor och ridning. Bakom Marias hus ligger en gård där dagens ridtur påbörjas. Ledda av en lokal guide kommer ni bland annat till Stillhetens grotta där ni efter att ha gått 200 meter in i grottan kan bada i den naturliga grundvattenspoolen. Lunch avnjuts i det fria. På vägen passerar du åkrar av tobak och ser även hur man torkar tobak. En bonde visar också hur man tillverkar sockerrörsrom. Ni äter middag med bondens familj. Efter en lång dag övernattar ni i en hängmatta eller säng i bondens hus. Övernattning i Viñales.

Dag 7 Viñales

Innan cyklingen äter ni frukost. En guide visar vägen på turen där du ser de mest intressanta platserna i Viñalesområdet. Du ser väggmålningar och lär dig om afro-kubansk religion och lyssnar till historien om slavarna på 1800-talet. Till slut besöker vi La Cueva del Indio, den stora indianska grottan med en underjordisk flod där vi glider fram med båt förbi stalagmiter stalaktiteter. Vi äter lunch på grottans restaurang. Resten av dagen är fri. Övernattning i Viñales med frukost.

Dag 8 Vinales - Cienfuegos

Efter en tidig frukost körs ni kl 06.45 med turistbuss till den mysiga och charmerande staden Cienfuegos. Ni anländer mitt på dagen så nu har resten av eftermiddagen och kvällen till att utforska staden. Övernattning på casa particulares i Cienfuegos.

Dag 9 Cienfuegos - Trinidad

Du äter frukost på hotellet och förmiddagen är till egen disposition. Klockan 13 körs ni österut med bussen. Ni anländer till casa i Trinidad sent på eftermiddagen. 

Dag 10 Trinidad

Det är frukost på casa, därefter körs ni till Guanayara Park. Njut av de spektakulära vattenfall, grottor och naturliga pooler – ett vackert landskap i Excambraybergen där det finns många fåglar och fantastisk flora. Avgång för Topes de Collantes. Du stannar först vid en utkikspunkt där du har en imponerande panoramautsikt över staden och Karibiska havet. Då besöker du Coffee House där du lär dig om kaffe. Efteråt går du genom tropisk skog och mindre kaffeplantager innan du kommer till Casa de la Gallega för en välkomstdrink. Sedan vandrar du ca. 3 km ner vägen Centinelas del Río Melodioso tillsammans med en lokal expert på kubanska flora och fauna.
Du kan se det vackra vattenfallet Salto del Rocio, där det finns dags att simma en promenad i den naturliga poolen El Venado.
Resan slutar med lätt lunch. Varaktighet ca. 6 timmar.
Övernattning i Trinidad med frukost.

Dag 11 Trinidad

Dagen är fri. Vi rekommenderar att du använder dagen till att uppleva Trinidad stad med omnejd. Trinidad grundades år 1514 och blev utpekat som världsarv av UNESCO år 1988. Staden är en kulturell och historisk pärla som oavsett stridigheter förblivit som det alltid har varit. Låga byggnader längs kullerstensbelagda gator. Staden är stängd för trafik och därför upplevs staden bäst till fots. Vi rekommenderar att du besöker Plaza Mayor och La Canchanchara Bar där du kan smaka den lokala cocktailen ”Canchanchara”. På ”Det Romantiska Museum” får man en glimt av hur sockermarknaden frambringade rikedomar för sockerbaronerna. Ta en tur i ”Sockerbrukens dal” Valle de los Ingenio som också är med på UNESCOs världsarvslista. Det är egentligen 3 dalar – San Luis, Santa Rosa och Meyer, som tillsammans är ca 12 km långa. När den kubanska sockerproduktionen var som störst fanns det omkring 50 sockerbruk och 30 000 slavar jobbade här. De ovannämnda turerna är inte inkluderade men kan ordnas på förhand. Övernattning i Trinidad.

Dag 12 Trinidad - Havana

Efter frukost körs ni kl. 8 tillbaks till Havana där ni bor på casa partiuclar den sista natten innan hemresan. Resten av dagen är fri.

Dag 13 Havana och retur

Efter en fantastisk reseupplevelse i Kuba är det transport på eftermiddagen till flygplatsen i Havana för att ta flyget till Sverige via till exempel Amsterdam eller Paris.

Dag 14 Hemkomst Sverige

Ni byter flyg och ankommer till Sverige på mitten av dagen.

Observera att ändringar i programmet kan förekomma

Förlängelse
Om ni önskar att förlänga vistelsen med fler avkopplande dagar vid Trinidads vita stränder är det också möjligt. Resan kan göras vid minimum 2 personer och max 8 personer.

Pris från DKK 19.865,- per person i delat dubbelrum

Läs mer på Svane Rejser

Priset inkluderar

 • Flygresa till Havana och retur
 • Flygplatsskatter
 • Transport vid ankomst från flyplatsen till hotell i Havana
 • 4 nätter på casa particular Havana
 • Frukost alla dagar
 • Stadsrundtur 1 timme i amerikansk 50-talsbil i Havana
 • Lunch på en ”paladar” i Havana
 • Sightseeing till fots i Havanas gamla stadsdel
 • Havana Club Rum Museum
 • Busstransport i turistbuss mellan städerna som nämns i programmet
 • 3 nätter i casa particular i Viñales med middag och lätt lunch dag 5 och dag 6
 • Lunch dag 7
 • Vandringstur till ”Acuaticos” i Viñales
 • Cykeltur i Viñales
 • Tur på hästrygg i Viñales
 • 1 natt casa particular i Cienfuegos
 • 3 nätter på casa particular i Trinidad 
 • 1 övernattning med frukost på casa i Havana
 • Transport vid avresa från hotellet till flygplatsen
 • Alla transfers och utflykter som beskrivs

Priset inkluderar inte

 • Avbeställningsskydd vid akut sjukdom innan avresa (6% av resans summa)
 • Reseförsäkring - Vi rekommenderar ett års reseförsäkring
 • Tillägg for singel rum (fra DKK 3.100,-)
 • Forlängelse av resan
 • Val av strandhotell i Trinidad med all-inclusive (fra DKK 665,-)
 • Val av hotell i Havana
 • Dricks till chaufför och lokal guide
 • Tillägg för ansvarsrisker, bokningsavgift (DKK 150,-)
 • Visum (DKK 485,-)

  Kort til Exceptionella Kuba
bubble