• Dansk
  • Svenska
  • Norsk
Skandinaviens
Cuba Specialist

Vad våra gäster säger

Hej, 

Här kommer några rader om vår Cuba resa. Allting fungerade organisatoriskt mycket bra. Bilar kom och hämtade när de skulle och dessutom i tid utom vid två tillfällen då de kom med c:a 15 min försening  vilket får anses var ett gott betyg. Hotellrum och Casas Particulares var i ordning och vi var väntade. Standarden helt OK. Allmänt upplevdes maten under resans gång som lite enahanda framför allt av den yngre generationen. Vädret perfekt utom den sista dagen då vi hade regn och storm. Människor glada och trevliga och inte för påträngande. Skulle vi gjort resan något annorlunda om vi skulle göra om den? Möjligtvis kortat ner den en vecka men vi är inte i nuläget klara över vad vi skulle välja bort. Vi som är 70 plussare skulle i så fall förmodligen avstått baddagarna men detta är helt individuellt och  på tycke och smak.

Hustrun och jag är inga stora älskare av all inclucive hotell men är medvetna om dess stora fördel för framförallt barnfamiljerna. Den enda missen om man nu skall kalla det för en miss var att den lokala Resebyrån utlovade någon form av överraskning åt oss i samband med vår 50 åriga jubileumsmiddag. Den uteblev. Byte av restaurang på nyårsafton var till det bättre, den vi gick på var utomordentlig och skall ha högsta betyg. Den tidigare, som vi testade kvällen innan, var ok men inte i samma klass. Överraskningen på flyget till Havanna i form av champagne som ni hade vänligheten att tillställa oss var mycket trevligt och överraskande. Tack för detta. 

Tack för en bra organiserad resa som vi aldrig glömmer.

Hälsningar

Bosse


Hej
Det var en kanon resa. Jag trodde mycket att Havanna bara var en myt. Men det var precis som det har framställts. Gamla rostiga bilar, taskiga hotell, inga affärer etc. Får du möjlighet så måste du åka dit innan usa bygger om hela stan till en massa casino. 
Varedero var också ett perfekt break till Havanna. Flott hotell, kanon stränder, go mat etc.

Resan var värd varenda krone.

Ha det gott Christina och tack för hjälpen med resan !
Ulf


Hej Christina,

Förlåt att jag inte svarat tidigare, det har varit fullt upp sen vi kom hem. 

Ville tacka för en bra uppstyrd resa, vi hade det jättebra. Allt från hotell, transporter och välkomnande var på topp.

Tack så mycket! 

Hälsningar 

Elin


Tack för en perfekt planerad resa till Cuba! Allt, precis allt klaffade! Kunde inte varit bättre!

Göran


Hej

Tack för en jättefint ordnad resa till och på Kuba. Allt fungerade utmärkt med utflykter, service och framför allt ett välfyllt och intressant innehåll. En bra service  och väl tillmötesgående medarbetare på plats. Vi kommer att rekommendera detta koncept och er resebyrå för vänner och bekanta som ska åka till Kuba.

Med vänlig hälsning

Boel och Jascha med medresenärer.


Hej och tack!

Vi öser beröm över Svanereiser och dig Christina! Redan har vi tipsat vänner om er tack vare det  fina och personliga bemötandet vi fått.  

Vi har haft en väldigt trevlig, bra och spännande resa till ett mycket annorlunda resmål. Allt, precis allt har klaffat perfekt. Alla tider och voucher har varit så exakta. På ett av boendena sa ägarinnan att hon inte hade något rum till oss enl beställningen då bad jag att få ringa till Mundietours journummer men då kunde hon fixa till det och vi fick ett rum. 

Att ha det numret innebar en stor trygghet. Vi behövde dock aldrig använda det.

Boendena i privat hemmen har varit absolut bäst. men det var också gott att bo på hotell emellanåt. 

Kuba är absolut värt ett besök. Känns som vi varit tillbaks en tur i 50 talet. De människor vi träffade verkade glada men uppgivna då de inte såg någon lösning på sin fattigdom. De som arbetade med oss turister verkade dock ha det bättre. Troligen p g a möjligheten att få dricks. 

Dock hade det varit trevligt att kunna lite mera spanska...engelska och teckenspråk funkade också. Människorna är sociala och vill gärna ha kontakt.

Att köra runt i egen bil har varit positivt. Att plötsligt få bromsa för det går ut en skock getter på den stora vägen är oförglömligt eller att gira mellan hål och stenar. Vägskyltar är det  inget överflöd av men gott om människor att fråga om vägen som glatt visar.

Det finns hur mycket som helst att skriva om. 

Vi är oerhört nöjda och skickar en stor kram och tack rätt över Kattegatt till er/dig

Görel o Ronny


Hej Peter,

Vi har nu kommit hem ifrån vår 14 dagars cykeltur på Kuba som varit alldeles utmärkt, mycket tack vare en fantastisk guide och chaufför.

Med vänlig hälsning,

Eva


Hej Christina

Nu er vi tillbaka efter en riktigt herlig resa till Cuba och Canada!

Stort tack for en perfekt arrangerad resa. Allt fungerade perfekt med jættetrevliga guider på intressanta utflykter. Havanna med sin herliga stemning, fantastiska takterasser  och spennande gatuliv var højdpunkten men even vistelsen i Trinidad och utflykten till Vinales gav mersmak.

Utflykten i Hemingways fotspor blev riktigt overaskande bra och intressant.

Avlutningen och kontrasten med Niagara Falls i fantastisk vinterskrud blev ytterligare en højdpunkt. Hotellet i Niagara var helt fantastisk med utsikten over fallen!

Vi vill varmt rekommendera Cuba som resmål och even Svanerejser med perfekt service.

Har bara ett litet tips for framtida resor: Utflykten till bergen i Trinidad var trevlig med en fantastisk guide men forvarna deltagarna om att det inger en lang vandring (ca 4 tim) i tuff terreng. Vi var inte riktigt forberedda for det och hade behøvt lite annan utrustning bl.a. skor.

Men en gang tack for en fantastisk upplevelse.

Med venlig hilsning

Christel och Jonny


Hej Christina

Tack för hälsningen! 

Det har varit en fantastisk resa, allt har klaffat och gått bra och vi är supernöjda. Uppdelningen av dagar på varje plats var perfekt, och vi tycker att vi valde rätt platser. 

Efter besöket först i Havanna, som verkligen var mycket intressant, fascinerande och lärorikt, kändes det skönt att komma till lantliga Vinales med sitt lugna tempo och sevärda tobaksodlingar. Efter lugnet där var vi redo för Cienfuegos, en sådan vacker stad med imponerande hus. Och så Trinidad, synnerligen charmerande med sin kolonialbebyggelse, attraktiva museer och tilltalande miljö. Dessutom närheten till Playa Alcón, en sådan ljuvlig strand! När vi sedan kom tillbaka till Havanna kändes det nästan som att hälsa på en gammal vän, vi kände oss hemma och rörde oss bekvämt i Habana Vieja. 

Alla transporter har fungerat helt till vår belåtenhet, har anlänt i tid och chaufförerna har kört lugnt och säkert. Turen i Havanna i öppen amerikanare är förstås pricken över i.  

Alla casas particulares har varit utmärkta; trevliga och vänliga människor och vi har fått god mat. Speciellt frukosten (morgenmad) var superb med all frukt och färskpressad juice.

I Havanna bodde vi ytterligare en trappa upp, inte hos Lazaro, på hemvägen, och det gick också bra. 

Bara en liten undran: varför välja en restaurang med grekisk mat i Havanna? När vi kom dit hade de glömt bort vår reservation, men det gjorde absolut inget, vi fick dela bord med ett jättetrevligt tyskt par. Det fanns bara en förrätt, vi valde olika varmrätter men fick samma. Och dryck fick vi påminna dem om ... Detta är bara framfört som kuriosa, kvällen blev tillsammans med det tyska paret mycket trivsam. Dessutom var inredningen svensk, är det svensk ägare? 

Upplägget har varit mycket bra och vi skulle inte vilja ändra på något. Så tusen tack för alla arrangemang, vi är glada att vi hittade er på Internet!

Varma hälsningar

Kerstin och Ivan


Hej Christina,

Vi er hemma igen och det tar nog en vecka innan jetlegen gått ur kroppen :)

Vi er mycket nøjda med arrangemanget och den service som Svanereiser gav vi de tillfællen vi behøvde lite hjælp under resan. Vi ville bla uppgradera vårt rum på Ancon hotel i Trinidad, och det kænns som att ni gjorde vad ni kunde i det fallet. Det er væl kanske en liten rekomendation, att det skulle ges møjlighet att vælja olika prisnivåer på rum. Det som erbjøds nu var endast std-rum och vi hade gærna haft lite bættre std på rum om vi fått vælja. Vi fick inte riktigt heller uppfattningen at hotellet var så stort innan vi kom dit... Som helhet var vi dock nøjda. 

Hotellet i Havanna var jættebra. 

Vi hade tur med væder och alla resor vi gjorde. så vi kunde utnyttja solen och værmen :)

Cuba var ett spænnande och vackert land. Man skulle vilja vrta lite mer hur mænniskorna dær verkligen har det, det ær svårt att læra kænna av førståeliga skæl. Då ska man nog bo hemma hos folk.

Personligen gillar jag den typen av kultur, sol och værme :)

Tack før ett gott arrangemang!

Karin & Espen


Hej!

Vi ville bara tacka för en bra resa och för ett bra arrangemang på Cuba - vi är mycket nöjda. 
Det lilla strulet med morgenmaden och middagen i Havanna läste Mundi Travels representanten på ett excellent sätt. 

Sammantaget - vi är mycket nöjda och återkommer gärna för att boka nya spännande resor. Och till sist en särskild eloge till dig Peter och er representant 
på Mundi Travel i Havanna - ni har båda varit mycket tillmötesgående och professionella.


Med vänlig hälsning

Alf 


Hej Christina!

Ja, nu är vi hemma efter en mycket intressant och innehållsrik resa till Kuba. Vi är mycket nöjda med upplägget, allt har fungerat utmärkt.

Vi hade många spännande utflykter med underbara och mycket kunniga guider.

En Jul och Nyår som vi skall minnas länge.

Bästa hälsningar från

Georgia, Andreas och Johnny 

Ps. Vi fick 3 fantastiska dykdagar vid Guajimico

bubble