Tirsdag 06-12-2016 En del af Svane Rejser
   
http://www.howtoaddlikebutton.com

Kuba-Resor (Svane Resor) är experter på kvalitetsresor till Kuba och har många års erfarenhet av att arrangera resor till Kuba. Förutom resor med gemensamma avresedatum och klassiska rundturer med svensk reseledare skapar vi även skräddarsyddaresor till varje familj.

faa_tilbud_SE.jpg

När man resor till Kuba för första gången så förundras och gläds man över den otroliga stämningen som träffar en. Oavsett om man föredrar karibiska kritvita badstränder, Havannas gamla koloniala byggnader eller en rundtur på ön så har Kuba otroligt mycket att bjuda på och är alltid värt ett besök. Kuba är en fantastisk upplevelse för alla sinnen.
År 1492 gick Christopher Columbus i land på Kuba. Han skrev dessa ord i skeppets loggbok: ” denna ö är den vackraste en människa någonsin har sett” – välkommen till Kuba. 

Vi har det bästa programmet med eget kontor i Havanna och vi är specialister på resor till Kuba.

Resor till Kuba - Havanna

Välkomna till Kuba resor:

Kubaspecialisten i Skandinavien

Resor till Kuba erbjuder så oerhört mycket gällande genuin kultur, fascinerande historia och fantastiska stränder. Vi har samlat våra egna favoriter i Kuba utifrån olika innehåll och teman. Skulle ni inte hitta vad ni önskar skräddarsyr vi gärna en resa som passar just era önskemål:

Vi rekommenderar en åktur i traditionella amerikanare (stadsrundtur) i Havanna. Stå på den plats där Castro under många år höll sina berömda tal till folket. Gå i Hemingways fotspår och besök hans lantställe. Njut av Kubas vackra natur och kolonialtidens Trinidad. Se den eviga lågan brinna vid Che Guevaras minnesmärke i Santa Clara. Naturligtvis besöker man en cigarrfabrik och ser hur de berömda kubanska cigarrerna tillverkas. Resan kan avslutas med sol och bad i Varadero (Kubas vackraste stränder) eller Kuba kryssning.

Resor till Kuba

Kuba är ett av världens mest spännande länder. På våre resor till Kuba finner ni ett land med en utrolig historia. På resor till Kuba finns natur, kultur, arkitektur, havet och de vackra stränderna.  Inte minst människorna kommer att göra landet till en av de större turistdestinationerna. Efter diktatur och handelshinder öppnas nu landet på allvar upp mot världen. Passa därför på att se dagens kontrastrika och alltid välkomnande Kuba innan det förändras för alltid. Resor till Kuba: Viñales


Här följer en kort beskrivning av några Kuba resor, samt länkar till mer detaljerade beskrivningar:


Varadero

KULTUR OCH STRAND

Denna 12 dagars resa till Kuba ger dig möjlighet att kombinera Havanna och Varadero. De kulturella nöjena står på rad i Havanna, det är upp till dig vad du vill se först. Efter några dagars utforskande beger vi oss till Varadero där semestern avslutas med en strandsemester på ett vackert all-inclusive hotell.

Läs mer om kultur och strandresan här.


Cykeludflugt Trinidad.jpg

KUBA PÅ CYKEL (resor till Kuba)

Vill du ha en aktiv semester med nya upplevelser varje dag? Ta dig då runt med cykel på Kuba och upplev ett nytt land på ett annorlunda sätt, Du startar din cykling i Havanna och cyklar videra till Cayo Jutias, Anchon Valley, Soroa och Las Terrazas. En del av sträckan färdas man med buss, och med på hela turen har man en engelsktalande guide. 

Läs mer om cykelresan här.


Kuba resa

Exceptionella Kuba

På denna resa kommer du att uppleva det enastående Kuba. Du bor både privat och på hotell, och får därmed det bästa av Kuba. Resan tar dig från Havanna till Viñales, där vi gör utflykter i de vackra omgivningarna. Från Viñales går resan tillbaka till Havanna, och därifrån vidare till Trinidad, en vacker stad som finns med på UNESCOS  världsarvslista.

 

Läs mer om exceptionella Kuba här.


CC-CubaCristal.jpgCC-112.jpgCristal SwimPoolRivieraPool.jpgCC-3kidsresort.jpgcuba_13.jpg

Crew Kuba kryssning.jpg      

Kuba Kryssning

Upplev en fantastisk veckas kryssning runt Kuba (och till Jamaica). Innan kryssningen kan vi rekommendera att ni stanna i fantastiska Havanna ett par dagar för att uppleva de historiska och kulturella skatter. Avsluta Kuba kryssningen med dagar vid paradisstrand. Det finns möjlighet att lägga till fler nätter i Varadero eller Havanna.

Kryssningen är på 8 dager och genomföras från 22. dec 2014 till 23. mars 2015. Avresedagar från Havanna är måndag

Läs mer om kuba kryssning här. 

http://www.svanerejser.dk/kultur-cruise-og-strand/


Kuba resa

Vackra Kuba med svensk färdledning

Upptäck Vackra Kuba i sällskap av andra svenska resenärer. Dette är en berikande upplevelse genom några av Kubas höjdpunkter: Föjl med 31/10.....11 dagars rundresa och få nya intryck och upplevelser i bl.a. städerne Havanna och Trinidad. Rundresan är med svensk reseledare (vid minimum 10 deltagere). Lär känna en ny kultur och besök spännande sevärdheter.

Läs mer om Vackra Kuba med svensk färdledning.

Bo Privat Kuba.JPG 


Resor till Kuba: Fidel Castro har avgått, nya restauranger öppnar och det byggs nya lyxhotell. Kuba är ett land som står på tröskeln till förändring. Häng med Kuba-Resor till Kuba och gör som Hemingway – res till Havanna och förälska dig i denna magiska stad. Arkitekturen är enastående och stämningen i de gamla stadsdelarna mycket speciell. På gatorna cruisar amerikanska femtiotalsbilar fram. 

Capitolio.JPG

En resa till Kuba börjar och slutar i det magnifika och slitna Havanna, Kubas huvudstad som är säreget fängslande att ströva omkring i. Historien finns synlig överallt. En gång var Havanna den lysande kronjuvelen i det spanska imperiet, senare nöjes Havanna med världsrykte innan revolutionen. 50-talsbilarna rullar till synes oföränderligt fram längs gator kantade av fallfärdiga palats. Här finns en atmosfär som inte liknar någon annan.

Turisterna flockas på berömda barer som Floridita och Bodeguita del Medio. Hemingways gamla stamställen är legendariska vattenhål de flesta känner sig manade att besöka. Dessa två barer har så mycket berättelser i sina väggar att man kan se dem som två små men högst levande museum. Att musik betyder oerhört mycket på Kuba är ingen myt. Bara i Havanna lär det finnas mer end 1100 statligt anställda gatumusiker, plus alla otaliga andra som spelar för sitt uppehälle eller för nöjes skull. På en stor scen som Casa de la Música de Galliano ges två fantastiska salsakonserter varje dag och många barer i Havannas gamla stadsdel, Habana Vieja, har sitt eget salsaband. Det är inte nationalrätten congris (ris och bönor) som är Havannabornas verkliga basföda – det är musiken i alla dess former.

Hemingway.JPG

 

Kubas utökade satsning på turismen börjar nu märkas lite varstans i Havanna. Den pågående upprustningen av de äldsta delarna av Havanna gör staden allt modernare och mer lättillänglig. Nya kaféer, gallerier, restauranger och spännande affärer dyker snabbt upp i renoveringens spår. Utan tvivel upplever Havanna och Kuba en brytningstid mellan gammalt och nytt. Det är lättare än förr att starta egna butiker, liksom Paladares, privata restauranger, och Casa particulares, privata hotell. Detta breddar givetvis utbudet för besökaren, som kan bo och äta både bättre och billigare än tidigare. Kubas framtid är oviss. Ingen vet när politiskt nytänkande tillåts kasta ut det gamla och släppa in det nya, och ingen vet hur länge de småskaliga öarna får vara just småskaliga småöar. Så den som vill uppleva det Kuba vi känner i dag, gör säkrast i att uppleva det nu.

 

Udsigt til fort.JPG

Jibacoa är en rofylld fiskeby några mil öster om Havanna med bara få hotell. Kusten vid Jibacoa ramas naturskönt in av höga gröna berg som behagfullt sluttar mot havet. Utanför den kurviga stranden sträcker sig ett korallrev som inbjuder till bra snorkling. Den som vill kan hyra hästar för en ridtur längs folktomma stränder eller beställa grillad hummer direkt på stranden av en man från byn. Även Varadero, den två mil långa halvön där Kuba traditionellt välkomnar turister, fortsätter att utvecklas som resmål. Nya hotell byggs och de gamla får uppdaterade faciliteter, som bättre spaanläggningar och större poolsystem.

Cuba -Varadero Strand.jpg

Varadero är sedan länge ett utmärkt ställe för skön avkoppling med sina evighetslånga breda sandstränder och magnifika solnedgångar. För att möta den kubanska lokalbefolkningen måste man dock bege sig ner mot södra delen av halvön. Norröver finns bara hotell. Är man nyfiken på det genuina Kuba kan man ta en taxi till staden Cardenas och varför inte beställa in en mojito på närmaste bar?

Cienfuegos är belägen på Kubas sydkust och en av landets viktigaste hamnstäder för export av socker och andra jordbruksprodukter. Stadspromenaden leder till utkikspunkten vid Palacio de Valle och det lokala muséet. Det vackra torget Parque Martí är uppkallat efter nationalpoeten José Martí. Här finner du ett flertal byggnader i kolonialstil som restaurerats till sin ursprungliga prakt, som t.ex Tomas Terry-teatern.

Vi rekommenderar en promenad i Trinidad som är Kubas koloniala pärla (klassad som världsarv av Unesco). Stadens kullerstensgator, sockerbaronernas pastellfärgade palats och fönsterbalustrader tar dig tillbaka till en förgången tidsepok. Från att ha varit en indiansk boplats utnämndes år 1514 Trinidad till stad, som efter en anmärkningsvärd historia stått oförändrad sedan 450 år. Vid det centrala torget, planterat med kungspalmer, bougainvillea och rosor finns de forna sockerbaronernas vackra hem, varav flera numera är muséer. Ett absolut "måste" i Trinidad är att dricka en Canchánchara på baren med samma namn, en söt romdrink som Mambí-indianerna sägs ha svept innan de gick i strid mot de spanska conquistadorerna.

Tegltage Trinidad.jpg